16 april 2024
DroneJournalistiek.nl
Blog

Dronejournalistiek en de wetgeving in 2021

Al enkele jaren wordt dronejournalistiek uitgevoerd voor een groot scala aan doeleinden. In 2021 is er nieuwe Europese wetgeving gekomen om het dronegebruik in het algemeen voor de gehele Europese Unie op één niveau te krijgen. Zo mag een piloot die zijn examen(s) in een EU land heeft gehaald vervolgens in alle EU landen vliegen op deze licentie en de drone registratie. In Nederland wordt deze registratie geregeld door het RDW.

Voor de verschillende drones en verschillende doeleinden kan een dronepiloot verschillende examens afleggen. Bij DroneJournalistiek.nl werkt de piloot altijd binnen de kaders van de regels die voor hem gelden met de meegebrachte drone. De situatie van de ingezette drone hangt af van veel factoren waarbij gekeken wordt hoe men het beste kan opereren op een specifieke situatie.

Related posts

Verschillende drones voor ad hoc klussen

Drone Journalist

Vliegen tijdens winterse omstandigheden

Drone Journalist