29 februari 2024
DroneJournalistiek.nl

Veel gestelde vragen

Hier staan de meest gestelde vragen aan ons:

Zijn jullie ook in te huren voor andere werkzaamheden?
Ja, wij zijn ook in te huren voor andere werkzaamheden waarbij een drone met camera vereist is. Denk hierbij aan opnames voor inspectiewerkzaamheden, fotografie en videografie.

Beschikken jullie dronepiloten over de juiste licenties?
Ja, onze dronepiloten beschikken minstens over een licentie waarmee ze mogen vliegen. Afhankelijk van de situatie en de opdracht kan het nodig zijn dat een piloot meerdere licenties moet hebben om de opdracht te kunnen uitvoeren. Hierop zal DroneJournalistiek.nl acteren en er voor zorgen dat er een juiste piloot ter plaatse komt. Je kunt op locatie ook altijd de piloot nog vragen naar zijn licentie(s).

Kan een opdracht op locatie nog gecanceld worden?
Ja, als een piloot het niet veilig acht te kunnen vliegen kan deze op locatie ook nog beslissen niet de drone de lucht in te sturen. Sommige dingen kunnen pas enkele dagen van te voren zoals het weer of op locatie (bijvoorbeeld een grote opkomst aan mensen op de vlieg locatie) beslist worden door de piloot. De piloot beslist altijd als laatste of de situatie voor hem/haar veilig is en of hij/zij binnen de regels van zijn/haar licentie kan opereren.

Zijn de drones verzekerd?
Ja de gebruikte drones van DroneJournalistiek.nl zijn allemaal geregistreerd en verzekerd.

Wanneer het één van onze eigen drones betreft zijn deze aangemeld bij het RDW en hebben een licentienummer van het RDW en zijn ze verzekerd.
Wanneer wij een drone inhuren wordt er gecontroleerd op op de drone een licentienummer van het RDW is aangebracht en op de drone verzekerd is door de verhurende partij.