16 april 2024
DroneJournalistiek.nl
Blog

Vliegen tijdens winterse omstandigheden

Vliegen tijdens winterse omstandigheden vraagt weer extra aandacht van de piloot. Zo gaat er meer werk zitten in het vooraf prepareren van de drone zodat er geen ijsaanzet op de propellers gaat komen ten tijde dat je met de drone vliegt. hierdoor kan je drone raar gaan reageren op je bediening en uiteindelijk zelfs uit de lucht vallen. Ook reageert de drone anders wanneer het koud is, hier dien je als piloot ook zeker rekening mee te houden tijdens de vlucht.

Als piloot dien je dus je drone goed te kennen en van te voren goed te prepareren voordat je succesvol maar vooral veilig in winterse omstandigheden kunt vliegen. We hebben inmiddels de afgelopen dagen al enkele vluchten met drones kunnen uitvoeren om het mooie witte landschap vanuit een hoger perspectief in beeld te brengen.

Related posts

Dronejournalistiek en de wetgeving in 2021

Drone Journalist

Verschillende drones voor ad hoc klussen

Drone Journalist